2-Visions

 

Hanneke van Vliet

 

Hanneke van Vliet

vvlieth@gmail.comSinds 1983 ben ik actief in de modewereld. Startend als bedrijfsleider van Mac&Maggie ben ik vervolgens meegegroeid met belangrijke mentoren als o.a. Cora Kemperman, Nando van Maarseveen en Rathan Chada. Zij vormden mijn basis en geloofden in mijn mogelijkheden als startende inkoper, retailmanager en conceptmaker voor Esprit Benelux en Mexx International.


Fotografie

Na 10 jaar werken voor bovengenoemde bedrijven ben ik als fotograaf vertrokken naar New York. Daar begon ik met het fotograferen van winkelconcepten, mijn passie. De foto's vonden hun weg naar consumentenbladen als de Elle en ook modevakbladen. Zo kon ik van mijn passie mijn beroep maken. Het beroep trendanalist is vanuit die positie ontstaan voor o.a. Jeanscult, Fashioncult en Boys&Girls. 


Trendprognoses

Mijn eerste opdracht was het ontwikkelen van trendactualisaties voor het Nederlands Mode Instituut in Amsterdam. Het proces van consumententrends naar modeprognoses en producttrends voor de vakbladen en websites is elke keer een nieuwe ervaring.


Doorgeven van je passie

Het doorgeven van mijn kennis aan de volgende generaties doe ik met veel plezier. Afstudeerprojecten, nieuwe concepten, start-ups iedereen is welkom. op mijn nieuwe woon en werkplek in Groningen. Studenten krijgen gratis advies. Mail me voor informatie

Het is als loopbaancoach belangrijk de student de juiste studierichting te laten kiezen. Door middel van gesprekken en real-live bedrijfsopdrachten krijgen we een goed beeld waar de student zijn of haar voorkeur voor heeft in de modebranche.


Ik hoop dat het open karakter van deze site mensen kan inspireren tot het onderzoeken en vinden van hun passie.

 

Website by Folibee